Energi er dyrt, og der er ofte rigtig mange, der får dyre el- og varmeregninger. Det kan være, at du er en af dem, og det kan være, at du er lidt træt af det. Det er jo dig, der bruger alt den el og alt den varme, så du er på en måde selv skyld i det, men du har altså muligheden for at spare lidt på energien, og det kommer til at gavne dig selv i sidste ende. For hvis du sparer på energien, så kommer du altså også til at spare penge på både din el og på din varmeregning. Det er jo altid godt, hvis du har mulighed for at spare nogle penge, fordi man kan altid bruge penge på noget andet, som er lidt sjovere, end at bruge penge på el og varme. Du kan bruge penge på dig selv og forkæle dig selv, hvis det er noget, du ikke gør så ofte. Eller du kan vælge at forkæle en i din omgangskreds, som bare fortjener at blive forkælet.

Sluk for elektronikken og spar på energien

I rigtig mange hjem, er der altid elektronik, der kører. Der er mange, der glemmer at slukke for fjernsynet, når de tager hjemmefra, eller som bare lader stikdåser med diverse opladere i stå tændt, så der bare ryger strøm ud, uden at nogen tænker på det. Det er spild af energi, men det er også spild af penge. Hvis du gerne vil spare penge på din el- og på din varmeregning, så er det en god idé at slukke alt elektronik. Det er vigtigt, at du ikke bare sætter det hele på standby, fordi det bruger altså stadig strøm, hvis det står på standby. Så det er vigtigt, at du slukker alting helt, fordi det kommer til at spare dig for rigtig mange penge hver måned. Det er også vigtigt, at du husker at slukke for varmen, når du ikke er hjemme, og at du husker at slukke for varmen, når du lufter ud. Det er dumt at bruge varme på ingenting, og det er ikke mindst dumt at betale for noget varme, som man slet ikke har brugt.

Tip: Læs mere på SparEnegien.dk

Skift dine pærer ud til LED-pærer og spar på energien

En sidste ting du kan gøre for at spare på energien, det er at tænke over, hvilke pærer, der sidder i dine lamper. Hvis du stadig har halogen pærer, så begår du altså en kæmpe fejl, fordi det kommer til at koste dig rigtig mange ekstra penge hver eneste måned. Dog har du mulighed for at skifte dine gamle halogen pærer ud med nye LED-pærer, som gør at du sparer på energien hver eneste måned. Det gør altså også, at du får en meget lavere elregning hver eneste måned, hvilket jo kun er noget positivt. Der er mange ting, du kan gøre for at spare på energien, endnu flere end du har læst lige her. Snak med familien og hjælp hinanden til at spare på energien sammen.