Smykker er et af de mest alsidige accessories, idet de kan indgå i alle sammenhæng og matches med alle outfit. Smykker kan gøre dit outfit mere festligt, samt være med til skabe dit signaturlook, hvis du er en af dem der ønsker at inkorporere nogle basis smykker i din hverdagsgarderobe. Uanset hvad, så er smykker altid en god investering, og kan nemt mixes med dem du i forvejen ejer. Du kan her læse hvordan du skaber en god basis smykkesamling, hvordan du benytter dem til fest og hvordan du benytter dem til hverdag.

Skab en solid smykkesamling

Først og fremmest er det vigtigt at du bestemmer dig for hvilken type smykker du ønsker. Ønsker du at pifte dit look op med øreringe, halskæder, armbånd eller ringe, eller vil du i højere grad skabe en god samling med lidt af hvert? Det er noget du skal tage stilling til inden du begynder. Du behøver selvfølgelig ikke købe alt på en gang, men det er godt at have et udgangspunkt, samt en stilart du ønsker at dyrke. Mange vælger at mixe materialet, altså både guld og sølv, evt. de varianter der fås i farve såsom rosa guld eller oxyderet sølv, men du kan også sagtens holde dig til eksempelvis guld. Som tidligere nævnt, er det også vigtigt at overveje stilarten du ønsker at benytte dig af. Du kan sagtens gå efter en stilart til dine basis smykker, og en anden til de mere fest dedikerede smykker, det handler blot om at finde de rette. Her kan du både tage ind til din lokale guldsmed eller købe på nettet, hvor de fleste kendte mærker er at finde.

Brug smykker til fest

Når du har kreeret en solid smykkesamling, så kan du begynde at kombinere dem med dine yndlings outfits. Mange følger rådet “less is more”, men det kommer nu helt og aldeles an på anledning og tøjvalg. Skal du til en mere formel begivenhed, så er et enkelt statement smykke en god idé, eller et par små fine matchende smykker, men lad vær med at tage alle smykkerne på en gang. Der er ingen grund til at overpynte sig. Dog kan du også til nogle mere afslappede begivenheder vælge et nedtonet hverdagslook, og pifte det op med nogle mere fremtrædende smykker. Dette kan være smykker med sten eller perler, smykker med farve, eller smykker af større størrelser. Sørg dog stadig for at hele looket harmonere. På denne måde har du mulighed for at udvide din “fest garderobe” ved at tilføje et par enkelte lidt mere vovede smykker.

Brug smykker til hverdag

Til hverdag er smykker for mange også et must. Dog er der ingen grund til at vælge sin statement halskæde eller øreringe på en almindelig hverdag, i stedet bør du tage dine basis smykker i brug, som du nøje har udvalgt til netop dette. Her vælger mange at gå efter en mere minimalistisk og klassisk stil, da det nemt kan kombineres med stort set alt i garderoben. En enkelt halskæde, et spinkelt armbånd, en neutral ring og et par klædelige øreringe er ting du sagtens kan kombinere. Der er ingen regler for at have alle smykke varianterne på, så længe der er et sammenspil der er med til at fuldende dit hverdagslook. En alsidig smykkesamling kan derfor være yderst vigtigt, både for dit hverdagslook og festlook.