Skotland er et fantastisk land at rejse til. Der er en unik natur samtidig med, at der også er nogle spændende byer. Besøg for eksempel Edinburgh, tag til de skotske højlande eller prøv en friturestegt chokoladebar.

Man vil helt sikkert snyde sig selv for mange gode ting, hvis man aldrig kommer til Skotland. Hvis du vil have mest ud af din ferie, kan det kun anbefales, at du vælger at rejse lidt rundt i Skotland. På den måde får du rigtig oplevet forskellige dele af det fantastiske land.

Byer du absolut skal besøge på din rejse til Skotland

Edinburgh er hovedstaden i Skotland – og du bør helt sikkert afsætte tid til at opleve byen ordenligt! Byen er på sin vis opdelt i to. Der er den gamle del, hvor du i den grad kan forestille dig, hvordan det hele så ud for mange år siden. Der er små, kringlede gader og gamle butikker og bygninger. Præcis som man forestiller sig, at gamle skotske byer er. Det er også her den famøse borgorg er placeret. Denne del er kaldet the Old Town.

Så er der the New Town. Den er karakteriseret af nyere butikker og bygninger. Den er langt mere moderne, og det er tydeligt, at den er blevet bygget senere hen.

Fort William er en anden skotsk by, som ligger i højlandet. Det er ikke en meget stor by, men helt klart en af de større byer i området. Den er som mange andre skotske byer fyldt med forskellige pubber, som jo er et besøg værd. Udover består byen af et hovedstrøg og mange hyggelige små gader. Alt i alt en meget hyggelig skotsk by.

Gå ikke glip af den fantastiske skotske natur

Skotland er fyldt med natur. Du kan ganske enkelt ikke rejse til Skotland og gå glip af de forskellige ’lakes’ og bjerge. Udsigten fra bjergene er fantastisk, og ikke lig noget man før har set.

En af de søer, som man bør tage forbi, er Loch Ness. Det er den sø, hvor søuhyret Loch Ness siges at holde til. Men hvis man gerne vil se en af de flotte søer, er Loch Lomond et godt bud. Naturen omkring søen er så betagende flot.

Isle of Skye er et af de flotteste naturområder i Skotland. Det er et af de steder, man bare skal besøge, når man rejser til Skotland. Det ligger ud til vandet, da det jo er på en skotsk ø. Dette gør selvfølgelig bare området ekstra pænt. Der er også mange bjerge i området. Disse skal selvfølgelig bestiges! For kun ved at bestige dem, får man den fulde oplevelse og den smukkeste udsigt. Naturoplevelserne er ganske enkelt bare utrolige.

På Isle of Skye er der desuden også en havneby, som er ’hovedstaden’. Denne by hedder Portree. Den er god lige at slå et smut forbi, hvis man vil opleve sådan en havneby og se ud over havet. Den er fyldt med små lokale restauranter. Bestemt ikke en moderne storby, men derimod rigtig skotsk.