For at verdenen skal fungere, har alle mennesker et job. Vi står op og tager på arbejde 5 dage om ugen (i de fleste menneskers tilfælde) og har derefter fri. Et arbejde sikre en penge, som er nødvendigt for at få tag over hovedet og mad i munden. Men arbejdsløshed er også en realitet. Mange mennesker bliver fyret og står pludselig uden arbejde. Det kan være et stort problem. Hvis man ikke har penge sparet op eller en ægtefælle der kan overtage økonomien, kan det knibe med nok penge til ens udgifter. Her er det en god idé, at være meldt ind i a-kasser.

Hvordan fungerer a-kasser?

Det ville jo være smart hvis man barre meldte sig ind i a-kasser, når man blev fyret. Men sådan fungere det naturligvis ikke med a-kasser. Der skal også være en grund til at oprette og udbyde a-kasser til folk. A-kasser fungerer således at man melde sig ind i en a kasse mens man er i arbejde. Så betaler man nogle penge hver måned til sin a kasse. Dette er logikken med a-kasser. Det gør nemlig at a-kasser får penge hver måned fra alle som er meldt ind i a-kasser. På den måde har a-kasserne også råd til at betale folk, hvis de bliver fyret. For så er det nemlig sådan, at det først er hvis du bliver fyret, at du får brug for din a kasse. Når du bliver fyret udbetaler din a-kasse et bestemt beløb over en bestemt periode. Sådan fungerer systemet med a-kasser. Du betaler mens du er i arbejde, og hvis du så skulle gå hen og blive fyret, får du penge af din a kasse. Det er et smart system som hjælper mange mennesker der bliver fyret. Der er en god balance, så der bliver indbetalt penge hver måned, og hermed har a-kasserne ressourcer til at udbetale penge til de arbejdsløse, som er meldt ind i deres a-kasser.

Hvor kan jeg få a-kasser?

A-kasser kan du få i hele Danmark. Det blive udbudt ligegyldigt hvor du bor. Lige meget om du bor i Jylland, på Fyn, Sjælland eller Bornholm eksempelvis. A-kasser kan du melde dig ind i overalt. Du skal bare finde det rigtige sted at melde dig ind. Hvordan finder man så den rigtige a-kasse at melde sig ind i? Der er masser forskellige a-kasser at vælge i mellem. Det er helt op til dig hvad du vil vælge. Når du skal vælge, er det en god idé at undersøge alle dine muligheder. Du kan spørge folk du kender om anbefalinger og råd. Det er altid en god idé. Jo flere anbefalinger noget har, jo mere kan man være sikker på, at det er godt. Derudover kan du undersøge de forskellige a-kasser på internettet. Her kan du finde en masse information. Internettet er der altid til at hjælpe. Du skal vælge den a-kasse, som passer bedst på dine behov. Når du har fundet den rigtige a-kasse, kan du roligt sove om natten.