Sommeren indbyder til hygge i haven, og du skal som husejer sørge for, at haven er helt klar inden varmen kommer. Der er ikke noget mere ærgerligt end at være i gang med et haveprojekt, når sommeren faktisk er skudt i gang. Du skal altså begynde i god tid, når haven skal renoveres, og kan du ikke selv føre din planer ud i livet, er der mange muligheder for professionel hjælp, når du skal realisere din drømmehave. Det er selvfølgelig lidt dyrere, hvis du vælger at alliere dig med fagfolk, men hvis du ikke er en erfaren ”handy man”, er det klart en fordel at købe sig til en professionel løsning.

Tag dine børn med på råd

Er planen i det lille hjem, at der fx skal laves en svævebane, bør du gøre det med dine børn – på den måde får I en hyggelig oplevelse sammen. Dine børn vil være stolte, hvis blot de føler, at de har været med til at lave svævebanen.

Du kan eksempelvis lade knægten hente alt udstyret i garagen, så han hele tiden er i bevægelse. Når I har arbejdet hårdt i en times tid, kan konen komme med nogle kolde drinks, så man lige kan få genopfyldt depoterne. Når svævebanen endelig står færdig, er det en fantastisk anledning til at invitere nogle legekammerater over, så de sammen kan indvie svævebanen, mens I kigger på fra terrassen – se det er hyggeligt!

I kan bruge samme strategi, når det kommer til både fodboldmål eller opsætning af trampolin, der også er ekstremt populære valg blandt børnefamilier. Det er altid en god idé at få dit barn indover potentielle haveprojekter, da de små poder jo netop opholder sig meget i haven og derfor også bør have en holdning til, hvordan haven skal se ud.

Se også denne billige svævebane: sejegadgets.dk/svaevebane-til-haven/

Du kan også overrasket dit barn

Det er ikke altid begge forældre har ferie på samme tid, så hvis eksempelvis børnene er taget på campingferie med mor, kan farmand lave den flotteste have, så de kommer hjem til noget helt nyt have, sprængfyldt med udendørs aktiviteter til børnene. Det er ikke altid let at nå, men du kan eventuelt få nogle kammerater eller naboer med på vognen, så det hele går lidt hurtigere, og haven forhåbentligt kan stå klar, til når resten af familien kommer hjem. Dine børn vil helt sikkert skrige af ren og skær glæde – er der noget børn elsker, så er det gaver og overraskelser. Med så stor en overraskelse kan du forvente nogle meget glade og taknemmelig børn.

Selvom du er voksen og bestemmer hvordan haven skal se ud, er det aldrig en dum idé at lytte til børnenes ønsker. Nogle ideer er måske urealistiske eller alt for dyre, men det er ikke umuligt at finde noget, der ikke koster alverden. Under alle omstændigheder kan det være smart at lade børnene bidrag til havens renovering, så de føler, at de har taget del i et større projekt.