Har du en stor passion for at strikke, og kunne du godt tænke dig at videregive dine evner indenfor strikning til dit barn? Så kunne det meget vel være en god idé at investere i en strikkelise. En strikkelise har eksisteret i flere år, og nogle kender den måske fra gamle dage hvor det færdige produkt blev kaldt for hestetømmer. Selve teknikken bag strikkelisen minder på mange måder om fingerstrik, og så igen alligevel ikke. Strikkelisen kan gøre det nemt for både dig og dit barn, at komme i gang med strikning og derudover fås strikkeliser også oftest udformet som en sjov og farverig figur, som gør det hele lidt mere visuelt tiltalende for de yngste. Dét at lære sit barn at strikke, kan åbne op for mange muligheder, og hvis blot man holder skik med det, så vil dit barn kunne benytte sig af alt det du har lært fra dig helt op i voksenlivet, hvilket er yderst fordelagtigt hvis man ønsker at videreføre det smukke håndværk der ligger i at strikke.

Nemt og hurtigt

Det at skulle lære sit barn at strikke, kan for mange virke som en umulig opgave. Er dit barn utålmodig kan det nemt gå hen og blive en overvældende opgave, at skulle holde tungen lige i munden i forsøg på at lære teknikken. Dette er både frustrerende for dig som forældre, samt dit barn der ihærdigt forsøger at opsamle dine teknikker. Mange oplever derfor, at det at skulle lære sit barn at strikke bliver en længere process en som så, netop der kan gå lang tid før man selv føler at man opnår konkrete resultater. En måde hvorpå du kan gøre det nemt for begge parter, er derfor selvfølgelig med en strikkelise. Strikkeliser er typisk fremstillet af træ, udformet som et rør med et hul i midten. På toppen af strikkelisen finder man (alt efter hvor bred en strikkelise man er på udkig efter) x-antal forstørrede nålehoveder, hvorigennem man fører sit garn. Alt imens man benytter sig af sin strikkelise, vil det færdige hestetømmer komme til syne gennem strikkelisens hul, hvorefter man kan stoppe når man har opnået den rette længde. En strikkelise er derfor en nem og effektiv måde, at give dine børn startskuddet til deres kunnen indenfor strikning, hvilket gør det at skulle lære sine børn at strikke både sjovt og uproblematisk.

Kun kreativiteten sætter grænser

Med en strikkelise kan du vælge imellem adskillige størrelser. Dette er alt efter hvad du/I ønsker at fremstille, samt den tykkelse garn I ønsker at benytte jer af. Den traditionelle strikkelise, som uden tvivl også er den nemmeste at anvende for nybegyndere, er uden tvivl den af ca. 9 cm. med 1,5 cm. i diameter. Her vil det være oplagt at fremstille armbånd, pandebånd, nøgleringe mm. hvilket dit barn uden tvivl vil finde sjovt! Der er selvfølgelig også mulighed for at trække lidt på fantasien i forhold til hvad det færdige hestetømmer skal anvendes til, hvilket eksempelvis kunne være et lille tørklæde til en bamse eller lignende. Jo bedre dit barn bliver til at benytte sig af strikkelisen, des hurtigere kan I eksperimentere med større strikkeliser, der giver mulighed for fremstilling af halstørklæder og sokker.