Står du og mangler penge, men du ejer ikke et hus, en bil eller noget helt tredje som banken kan tage pant i? Det vil sige, du har reelt set ikke noget værdifuld som du kan stille som sikkerhed for tilbagebetalingen af lånet. Men du har brug for pengene – og det kan der være mange årsager til, hvorfor du står og mangler penge. Undgå at bruge dine kræfter på banker og andre pengeinstitutter, da det er lange ansøgningsprocesser og hvor der kræves sikkerhed for lånet, samt skal du gøre rede for over for banken eller et andet pengeinstitut, hvad dine penge skal bruges til. At skulle stille sikkerhed for lånet er ikke noget alle kan eller har lyst til, og derudover er der mange, som ikke bryder sig om, at banken skal vide så mange detaljer omkring, hvad lånet skal gå til. Det kan være at det er en privat og personlig sag, som man ikke er tilpas med, at dele med andre.

Der findes mange låneudbydere på markedet eksemplificeret på MONEYBANKER, som gerne vil låne dig penge uden at kræve, at du skal stille sikkerhed for lånet. Dog for dig som lånetager, hvor du ikke skal stille sikkerhed for lånet, medfører lidt højere rente. Men dette kan ses som en fair ting, da lånegiveren har ingen garanti for, at du tilbagebetaler dit lån, og udbyderen løber en stor risiko ved at låne dig pengene. Er du lidt nervøs for, hvorvidt det nu er en god ide, at tage et lån uden sikkerhed, så kan du altid ansøge et par steder, og se hvad lånetilbuddene indeholder. Det er gratis og uforpligtende, da du er ikke bundet af lånet, før du har underskrevet og sendt låneaftalen retur. Men lad vær med at tage det første tilbud du får. Tag dig god tid og undersøg markedet og dine muligheder. Her skal du holde øje med lånebetingelserne som for eksempel renter, gebyrer, løbetider, lånebeløbet, ÅOP m.m. Alle disse faktorer er med til at have indflydelse på dit lån. Ud fra de nævnte faktorer, så bemærk ekstra ÅOP i de lånetilbud du får tilsendt. Det er nemlig dette nøgletal, som viser dig din samlede pris på lånet. Så vil du gerne taget et lån, hvor du ikke ønsker eller ikke har mulighed for at stille sikkerhed for lånet, så kig efter lavere ÅOP. Jo lavere ÅOP, jo lavere er prisen på lånet hvilket betyder, at du har fundet dig et billigt lån.

Uanset hvad dit lån uden sikkerhed skal gå til – så lån med omtanke. Der er ingen grund til at du skal ud og låne mere end du lige står og mangler. Er du RKI-registreret, så er der stadigvæk nogle låneudbydere, der er villige til at give dig et lån. Men er du registreret i RKI, så vil det være en god idé, og gøre en indsats og komme ud af registret, før du låner igen. Det kan være fristet, at låne penge af udbyderene, som ikke dømmer dig for at være RKI-registreret. Men stop op og spørge dig selv, om du kan undvære lånet, og i stedet for arbejde på at fjerne dig selv fra RKI-registeret og får en god økonomi, før du kaster dig ud i endnu et lån.

Alle låneudbydere opererer efter retningslinjer fra Retsinformation, hvilket sikrer dig gennemsigtighed og gode vilkår.