Det smager lækkert, og så kan det bruges som tilbehør til rigtig mange retter. Kartoffelsalat bliver blandt andet ofte serveret koldt til frikadeller, hamburgerryg eller røde pølser. Det er en slags allround tilbehør, som passer til meget med sin cremede konsistens, og så giver det en god mæthed.

Lav eventuelt en fedtfattig version

Retten kan laves på den gode gamle måde, eller den kan laves som en fedtfattig variant, hvis du gerne vil spare lidt på kalorierne. Du kan lave den lidt mere light ved at vælge fedtfattig mayonnaise og fedtfattig cremefraiche i stedet for de almindelige typer.

Kold kartoffelsalat er en alsidig ret

Mange vælger at lave denne ret, når de skal fejre en stor begivenhed, hvor der skal inviteres mange gæster. Der kan være flere grunde til at vælge kartoffelsalat som tilbehør til noget lækkert kød. For det første, så er der rigtig mange, der er vilde med retten.

For det andet, så fungerer det super godt, hvis du eksempelvis anretter en buffet med flere slags kød. Du skal ikke bekymre dig om at kartoffelsalaten ikke passer til kødet, da det passer ind stort set alle steder.

Kartoffelsalat fungerer rigtig godt til buffeter, da den kan laves dagen i forvejen

Du kan lave retten dagen i forvejen, så du sparer tid, når du står og skal gøre middagen klar. Det er nemt lige at hive nogle bakker kartoffelsalat frem, som bare skal anrettes på et fad. Du kan ligeledes blot hive en bakke ud af køleskabet, tage nogle frikadeller op af fryseren og lune, og vupti – så har du et komplet og lækkert aftensmåltid.

Hiv frikadeller op af fryseren og kartoffelsalat ud af køleskabet – klar til fest!

Skal du eksempelvis holde barnedåb eller en anden stor begivenhed, hvor du selv har valgt at stå for maden, kan du gøre det super nemt for dig selv, hvis du blot sammensætter den rette buffet. Lav nogle frikadeller i god tid i forvejen. Disse kan nemt fryses, så du blot skal genvarme dem i ovnen i kort tid, lige inden gæsterne kommer. Du kan derfor sagtens lave frikadellerne i flere uger i forvejen, så du føler dig i god tid.

Kan man fryse kartoffelsalat?

Du bør ikke fryse den, da det kommer til at gå ud over konsistensen. Den vil komme til at virke grynet, og vandet id en vil skille, så den ikke ser så lækker ud. Men har du lavet kødet i lang tid i forvejen, skal du blot tænke på at pynte op og lave kartoffelsalaten dagen i forvejen.

På selve dagen, hvor du skal bruge retten, skal du ikke gøre andet end at anrette den, så det ser indbydende ud. Den serveres nemlig kold – nemmere bliver det vist ikke! Hvis du gerne vil have anretningen til at se lidt ekstra lækker ud, kan du pynte toppen med noget frisk karse, som giver den et ekstra pift – både smagsmæssigt og i forhold til selve anretningen.