Telenor har nemlig overhalet TDC indenom, og giver nu iPhone -telefoner mulighed for, at bruge 4G-nettet til tale.

For nu kan alle danskerne med en iPhone 6 og et dertilhørende Telenor-abonnement bruge det nye 4G/LTE-mobilnet til at tale på. Det har man ikke kunnet før, men Telenor går nu i spidsen for teknologien.

Telenor tændte nemlig i tirsdags for den teknik, som skal være installeret hos det pågældende selskab før, at alle iPhone-telefoner både 6, 6+, 6S og 6S+ kan bruge 4G-nettet til andet end at sende og modtage data. Dog skete der allerede i november en løsning på dette problem hos Samsung med deres Galaxy S6-, S6 Edge- og S6 Plus-telefoner, der stod med samme problem.

Folk har allerede nu taget muligheden i anvendelse, da Telenor allerede op til nytår kørte nogle forskellige tests med udvalgte abonnementer.

4G giver hurtige opkald

4G-nettet er som bekendt særdeles hurtigere end 3G-nettet. Det skyldes blandt andet at 4G-nettet er en udvidelse til 3G-netværket.

Der bliver derfor som led i en større teknisk omlægning, mulighed for alle mobilselskaberne i Danmark, at åbne for brugen af 4G forbindelsen til at tale på. Brugen af 4G som taletid vil ligeledes gøre opkaldende hurtigere. Fra der trykkes på ”ring op”-knappen og til, at mobilen faktisk ringer, vil der typisk ikke gå mere end et sekund eller to. Førhen har det kunne tage helt op imod ti sekunder eller mere.

Udover den forbedrede opkaldsteknologi, vil opkald fra 4G-nettet også kunne bruge HD-lyd. Højdefinitionslyd i en endnu bedre kvalitet, og der vil ligeledes være bedre stemmegivelse og mindre baggrundsstøj.

Det vil desuden ikke blive dyrere for dig med et telenor-abonnement, at bruge talemuligheden over 4G forbindelsen, da det allerede nu er en del af abonnementerne.

Telenor understeger dog, at Apple-telefonerne skal have mindst iOS 9.2-styresystemet, og at man ligeledes skal acceptere at opdatere telefonens operatørindstillinger. Ydermere skal du med en iPhone også ind og slå 4G-samtaler til under indstillinger, Mobil, Slå 4G til, og ligeledes stemme og data. 

TDC og Telenor er i kapløb om hvem der kommer først med de nyeste teknologier. For snart vil både Telenor og TDC åbne for deres såkaldte ”WiFi-Calling,” som skal sikre en endnu bedre mobildækning indendøre. Dette sker fra en trådløs router, som der skal kunne føres samtaler over. De trådløse signaler dækker nemlig bedre end mobilsignalerne, da de har svært ved at trække gennem vægge og mure.

Du kan finde det bedste Telenor-abonnement, eller lignende fra andre udbydere på http://mobilabonnementpriser.dk/