Hvert år flytter tusindvis af unge mennesker hjemmefra og skal for første gang forsøge at stå på egne ben. Det kan være lettere sagt end gjort. Derfor er det godt at vide, hvilke genstande er et must-have som ung, der lige pludselig skal klare sig selv. Derfor kommer der her en lille guide til de fem af de mest essentielle ting, du bør eje, når du skal til at kunne kalde dig selv for en ”selvstændig voksen”.

TIP: Læs boremaskine test for at finde den bedste!

Hold dig selv i live!

Når du flytter hjemmefra bør din første bekymring være, hvordan du holder dig selv i live. Dine forældre har altid været der som et sikkerhedsnet, hvis alt skulle gå galt. Selvom du muligvis har haft en enkelt maddag i ugen eller har hjulpet til med vasketøjet fra tid til anden, så er DU nu ene mand på skuden og der er ingen til at fiske dig op, hvis du skulle falde overbords. Du har teknisk set aldrig selv været ansvarlig for at få mad på bordet før, få rent tøj på kroppen, få betalt regningerne til tiden eller holdt batterierne i røgalarmen ved lige. Det er nu, din tid er kommet! Vis dem alle sammen, at du ikke falder død om efter en uge alene! Du kan klare det, så længe, du holder hovedet koldt. Hvad har du så brug for til at gøre det? Jo, først og fremmest, må du have noget i skrutten. Sørg for at have en god kogebog ved hånden – gerne én med nemme, billige og basale retter, som selv en gorilla kunne klare. Hvis det også lyder lidt for skræmmende, kan det klart anbefales at anskaffe sig en wok. Her kan man smide hvad som helst i wokken, og kalde det en ”stir fry”. Et ekstra tip: Hvis det stadig smager dårligt, er ketchup kendt som et universalmiddel til at redde middagen.

Hold facaden som ”ansvarlig voksen”

Nu, hvor du har styr på at få føde i hovedet, kommer næste trin: At virke som en ansvarlig voksen udadtil! Vigtigst af alt er, at du formår at få betalt dine regninger. I tide. Hver gang. Der er intet i verden, der skriger højere til himlen, at man ikke aner, hvad man laver, end når der kommer rykkere ind med posten, eller der bliver lukket for vandet i lejligheden. Sørg derfor for at nedskrive et budget, så du er sikker på, at der er penge nok til alle regningerne, før de bliver brugt i fredagsbaren alle sammen. I samme tråd er det ligeså vigtigt at huske sine aftaler – hav derfor altid en kalender på dig til at notere og tjekke aftaler. Prikken over i’et er selvfølgelig at eje en boremaskine. Nu er du for alvor både ansvarlig og tjekket! ”Tænk, at du endda selv kan hænge hylder op”, vil alle dine venner sige. De skulle bare vide. Du har nemlig et sjette og hemmeligt våben – en opladet mobil, så du altid kan ringe hjem til mor og far, når lokummet virkeligt brænder. Eller når hylder skal hænges op i smug.